nieuws

‘Plofkraak-Jumbo’ na drie weken weer open

Branche & Bedrijf 2138

‘Plofkraak-Jumbo’ na drie weken weer open
DE Jumbo van Theo van Beek is totaal vernield bij een plofkraak.

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Jumbo in Winkelcentrum De Heul in Wijk bij Duurstede heeft zaterdag de deuren weer geopend. Dit gebeurde exact drie weken nadat de pinautomaat in de gevel van de winkel werd opgeblazen.

Criminelen sloegen in de ochtend van 27 januari jl. hun slag bij de winkel. De poging om de pinautomaat in de gevel van de supermarkt te kraken, veroorzaakte een enorme verwoesting in de winkel zelf en maakte vrijwel de volledige voorraad van de winkel van ondernemer Theo van Beek onverkoopbaar, al kon een deel nog aan de lokale voedselbank worden gedoneerd. De hele gevel van de supermarkt werd bij de kraak zwaar beschadigd. Tegen een verslaggever van AD zegt de ondernemer diep in de put gezeten te hebben. ‘Ik twijfelde of we überhaupt ooit nog open zouden gaan’, zo wordt hij geciteerd door de krant.

Enorm veel hulp gehad

De daders van de kraak lieten louter ravage achter. Ze vertrokken zonder buit. De schade was echter enorm. De afgelopen weken is een vrijwel volledige nieuwe supermarkt uit de grond gestampt. ‘Ik ben de afgelopen periode echt geleefd. Nadat duidelijk was dat we de boel weer konden opbouwen en de eerste tekeningen op tafel kwamen, begon het vuurtje weer te branden. We hebben enorm veel hulp gehad, iedereen heeft keihard gewerkt.’

Drukte na heropening supermarkt

Het publiek in Wijk bij Duurstede stak de ondernemer een hart onder de riem door massaal naar de winkel te komen op de dag van de heropening. ‘De reacties waren hartverwarmend. Sommige klanten hadden tranen in de ogen. Dat deed me enorm veel. Dit vergoedt alles. De wachttijden liepen op tot een half uur. Echt geweldig.’

Bodem portemonnee in zicht

Van Beek kan de goede omzet wel gebruiken, vertelt hij in de krant. ‘De bodem van de portemonnee was aardig in zicht. Als we nog langer dicht waren gebleven, was ik failliet geweest.’ De daders van de plofkraak zijn overigens nog niet gepakt. Lokaal werd in Wijk bij Duurstede een verband gelegd tussen de recente sluiting van het politiebureau in de plaats en het feit dat criminelen eind januari hun slag sloegen.

Zie ook: Flinke schade na plofkraak Jumbo Wijk bij Duurstede

 

 

Reageer op dit artikel