nieuws

Opnieuw Albert Heijn dicht wegens muizen

Branche & Bedrijf 5517

Opnieuw Albert Heijn dicht wegens muizen
Albert Heijn Helmholtzstraat (Google Streetview)

AMSTERDAM – Opnieuw is een Albert Heijn-winkel op last van de NVWA gesloten wegens overlast van muizen. Het gaat om een vestiging aan de Helmholtzstraat in Amsterdam-Oost.

Het is de tweede winkelsluiting in de hoofdstad in een paar dagen tijd. Eerder werd al de AH XL aan het Osdorpplein in Amsterdam-West gesloten.

Klanten moesten direct weg

Volgens AT5 werd de winkel van het ene op het andere moment gesloten, waardoor winkelende klanten het pand moesten verlaten. De zender meldt verder dat de sluiting een indirect gevolg is van de sluiting van twee dagen eerder. Door de publiciteit rond die zaak, zouden mensen volgens de NVWA alerter zijn geworden op hygiëne in supermarkten. Onbekend is wanneer de winkel in de wijk Watergraafsmeer weer opengaat. Albert Heijn laat aan de stadszender weten ‘hard aan het werk te zijn om maatregelen te treffen tegen het ongedierte’.

Weer open als muizen weg zijn

Bij de eerdere sluiting in West trof de controleur van de NVWA aangevreten verpakkingen en muizenkeutels in de winkel aan. Volgens de NVWA kan de muizenoverlast alleen worden opgelost als het grondig wordt aangepakt. Zo zou mogelijk zelfs het systeemplafond ‘er uit moeten’. Als de winkel schoon is, kan AH om een herinspectie vragen. Pas als de NVWA constateert dat alles op orde is, kan de winkel weer open.

Eens in de vijf jaar

Tegenover NU.nl laat een woordvoerder van AH weten dat het gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomt dat een vestiging tijdelijk moet sluiten vanwege muizenoverlast. Volgens hem doet het probleem zich vooral in de winter voor. ‘Muizen gaan dan op zoek naar een warm plekje.’

Vorig jaar Jumbo’s getroffen

Vorig jaar moesten Jumbo-filialen in Steenbergen en Den Haag dicht vanwege muizenoverlast. In mei 2016 sloot een Albert Heijn-vestiging in Valkenswaard vanwege een rattenplaag. In de winter van 2017 was ook een Boni in Amsterdam-Zuidoost enige tijd dicht wegens muizenoverlast.

Reageer op dit artikel