nieuws

Hudson’s Bay breidt vooralsnog niet uit

Branche & Bedrijf 1432

Hudson’s Bay breidt vooralsnog niet uit

ROTTERDAM – Hudson’s Bay opent voorlopig geen nieuwe winkels in Nederland. De warenhuisketen ziet af van het oorspronkelijke plan om 20 winkels in Nederland te openen.

Dat zegt Stefaan Le Clair, directeur van Hudson’s Bay in Nederland en België, in het AD. De warenhuisketen concentreert zich voorlopig op de 15 steden waar al huurcontracten zijn getekend. Nieuwe vestigingsplaatsen komen er voorlopig niet bij, meldt Le Clair. ‘Wij hebben besloten om ons voorlopig op deze 15 steden te concentreren.’ Tot nu toe heeft de keten 12 vestigingen in Nederland en gaan er nog drie open. De directeur weerspreekt ook de geruchten dat het bedrijf zich uit Europa zou terugtrekken. ‘We are here to stay’, zegt hij.

Verlies Hudson’s Bay loopt op

Het Canadese winkelconcern noteerde in de eerste helft van 2017 een fors hoger verlies en zag dat ook in het derde kwartaal oplopen. De kosten stegen, mede doordat het bedrijf bezig was zijn eerste warenhuizen in Nederland te openen. Tegelijkertijd liep de omzet licht terug.

Hudson’s Bay zit sinds september vorig jaar in Nederland. Eerst in Amsterdam, daarna ook in Rotterdam en Den Haag. Daarna volgden nog 9 vestigingen. Le Clair wil niet zeggen hoeveel het bedrijf heeft omgezet in de vijf maanden. ‘We hebben met een nieuw team een ongelooflijke prestatie neergezet. Maar er is nog veel werk aan de winkel.’

Webwinkel in NL moet verbeterd worden

Volgens de directeur trokken de warenhuizen in december 3,5 miljoen bezoekers. Ook wil de keten de webwinkel nog verbeteren. ‘Bestellingen moeten straks binnen 24 uur bezorgd worden.’

Zie ook: Vijf resto’s La Place in Hudson Bay

Reageer op dit artikel