nieuws

Attent Wissekerke heropend onder Spar-vlag

Branche & Bedrijf 2525

Attent Wissekerke heropend onder Spar-vlag
Archieffoto: Peter Roek

WISSENKERKE – De Attent van ondernemers Harold en Patricia van den Dries in het Zeeuwse Wissekerke is heropend onder de vlag van Spar. De winkel was enkele maanden geleden in het nieuws omdat de gemeente Noord-Beveland de ombouw deels ging financieren.

Het door de gemeenteraad unaniem genomen besluit om de supermarkt in Wissekerke een subsidie van €92.500 toe te kennen om de leefbaarheid in de plaats te stimuleren, stuitte op verzet van andere ondernemers in de buurt. Hierover loopt nog een bezwaarprocedure. De verbouwing heeft echter intussen plaatsgevonden en de heropening is met een receptie gevierd. De gemeente kende de subsidie onder meer toe om het effect van de komst van een vestiging van Aldi naar Kamperland te verzachten. Over de komst van de prijsvechter was de laatste jaren veel te doen in de regionale politiek. Onderzoek wijst uit dat veel van de bestaande supermarkten in de gemeente omzet zullen inleveren.

Jarenlange onderwerp van strijd

De soap rond de komst van Aldi naar Wissekerke was jarenlang onderwerp van een juridische strijd. Nadat de discounter deze had gewonnen, zag het bedrijf in maart vorig jaar plotseling af van de komst naar de Zeeuwse plaats. Zeven maanden later bedacht Aldi zich echter weer en zag een winkel in Kamperland wel zitten. Om de leefbaarheid van Wissekerke te garanderen is de supermarkt van belang, derhalve stemden alle fracties in de gemeenteraad van Noord-Beveland in. Volgens wethouder Adrie van der Maas is het niet voor het eerst dat de gemeente in een supermarkt investeert. ‘Dat hebben we ook gedaan bij het winkelcentrum in Kamperland, de Spar in Kortgene en dat gaan we doen bij de Spar in Colijnsplaat’, zo zei hij bij de bekendmaking van het besluit.

Zie ook: Gemeente financiert deel ombouw naar Spar

 

Reageer op dit artikel