nieuws

‘Amazon opent meer Go-winkels’

Branche & Bedrijf 2287

‘Amazon opent meer Go-winkels’
Foto: Shutterstock

SEATTLE – Amazon opent in de loop van dit jaar tot zes nieuwe vestigingen van zijn innnovatieve gemaksformule Amazon Go. Drie van deze vestigingen komen waarschijnlijk in de thuisstad van Amazon, Seattle.

Dat meldt de website Recode op basis van bronnen. Volgens de website heeft Amazon ook gesprekken gevoerd met projectontwikkelaar Rick Caruso over de vestiging van een filiaal in het nieuwe grote winkelcentrum The Grove dat in Los Angeles wordt geopend. Amazon Go is de innovatieve gemaksformule van de grootste online handelaar ter wereld.  Klanten loggen bij binnenkomst in met hun Amazon-account en automatisch afrekenen bij het verlaten van de winkel zonder naar de kassa te hoeven gaan. De eerste winkel werd na een lange testperiode recent opengesteld voor het grote publiek.

Los Angeles testgebied voor Go

Dat Amazon de formule ook gaat testen in Los Angeles is niet verrassend. De grote stad in de staat Californië wordt door Amazon vaker gebruikt als plek om nieuwe zaken te testen. Dat gebeurde eerder onder meer met de online supermarkt Amazon Fresh, terwijl er ook een nieuwe bezorgdienst wordt gelanceerd.  Die moet de concurrentie aangaan met de grote pakjesbezorgers in de Verenigde Staten. Amazon wilde niet ingaan om de berichtgeving.

Zie ook: Amazon opent kassaloze winkel voor publiek

 

Reageer op dit artikel