nieuws

Albert Heijn komt weer met Moestuinactie

Branche & Bedrijf 13844

Albert Heijn komt weer met Moestuinactie

ZAANDAM – Albert Heijn herhaalt later deze maand de succesvolle Moestuinactie. Van maandag 26 februari tot en met zondag 11 maart ontvangen klanten bij besteding van €15 een moestuinpotje. Klanten kunnen dit jaar vijf moestuinpotjes verzamelen.

Dat meldt Albert Heijn op de eigen website. De actie werd in 2015 voor het eerst gehouden door Albert Heijn en werd in de jaren daarna herhaald. De actie is wel beperkter dan de afgelopen jaren. Vorig jaar konden klanten nog 20 verschillende moestuinpotjes krijgen bij de kassa, nu dus maar vijf: cherrytomaat, radijs, wortel, komkommer en zonnebloem. Het is de vierde keer dat Albert Heijn een moestuintjesactie houdt. De actie wordt wel enkele weken eerder gehouden dan in 2017. Toen liep de spaaractie van 27 maart tot en met 16 april.

Favoriete moestuintjes van klanten

Op de site legt Albert Heijn uit wat klanten precies krijgen bij besteding van €15. ‘Elk moestuinpotje bevat een biologisch afbreekbaar potje, een zaadmatje van oplosbaar papier met de verschillende zaden of losse zaden, een tablet gemaakt van kokosgruis dat met vermengen van water dient als potgrond, een plantkaartje met plant-specifieke informatie en een sleeve met instructies en plant-specifieke informatie.’ AH legt ook uit waarom er deze keer is gekozen voor deze vijf varianten. ‘Dit bleken de favoriete moestuintjes van onze klanten. We hebben ze dan ook veelvuldig voorbij zien komen op social media.’

AH zet app en Facebook in

Vorig jaar werd een moestuintjes-app toegevoegd aan de actie en werd er extra aandacht besteedt aan het maken van een moestuinplan om de kans op een goede oogst te vergroten. De nieuwe AH Moestuintje-app gaf ‘tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit je moestuintje te halen’. Daarnaast werd de AH Community ingezet en het social mediakanaal Appie Today. De app keert ook dit jaar terug en het wordt bovendien mogelijk tot eind juni vragen te stellen op de Facebookpagina van de actie.

Zie ook: Lidl ondersteunt scholen met moestuinieren

Reageer op dit artikel