nieuws

AH en politie drukken samen diefstal kop in

Branche & Bedrijf 4410

AH en politie drukken samen diefstal kop in

NIJMEGEN – Intensieve samenwerking tussen AH en de politie in Nijmegen heeft tot een forse vermindering van winkeldiefstal geleid.

Het gaat om een gemeenschappelijk project van de politie en Albert Heijn voor een filiaal van de supermarktketen in het winkelcentrum van de Nijmeegse wijk Meijhorst, zo meldt de regionale krant De Gelderlander.

Vaker surveilleren

De samenwerking tussen AH en de politie bestaat er onder meer uit dat de politie vaker surveilleert rond de Albert Heijn, zegt wijkagent Mustafa Celik tegen de krant. Dat heeft er toe geleid dat er sinds begin januari al acht winkeldieven (allemaal bij de AH) in het winkelcentrum zijn aangehouden.

Zichtbare/onzichtbare maatregelen

De intensivering van de surveillances is één van de zichtbare maatregelen die beide partijen hebben genomen. Daarnaast is er al een boete van €300 en een winkelverbod van een jaar uitgedeeld voor het stelen van een paar blikjes cola. Over wat de onzichtbare maatregelen zijn, laat agent Celik zich uiteraard niet uit.

Geen diefstallen meer

De wijkagent is tevreden over de resultaten van het gemeenschappelijke project. ‘Het is misschien nog te vroeg om te zeggen, maar we zien voorlopig geen diefstallen meer.’ De manager van de Albert Heijn-vestiging wilde tegenover de krant niet publiekelijk reageren.

Lees ook: Aantal gevallen winkeldiefstal neemt toe

 

Reageer op dit artikel