nieuws

Rookmachine jaagt snelkrakers AH weg

Branche & Bedrijf 2254

Rookmachine jaagt snelkrakers AH weg

DELDEN – Twee Haagse mannen zijn afgelopen weekeinde aangehouden na een mislukte poging om in Delden een AH te kraken. De rookmachine in de supermarkt voorkwam dat de criminelen er met buit vandoor konden gaan en later knalde het duo spookrijdend op een politieauto.

Volgens de politie wordt het duo inmiddels verdacht van een reeks inbraken bij supermarkten. ‘We hebben aanwijzingen dat zij gelinkt kunnen worden aan soortgelijke misdrijven in onder meer Haaksbergen, Deventer, Enter en Borne’, zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff in dagblad De Stentor. Volgens de politie is het denkbaar dat de mannen deel uitmaken van een bende, die al dan niet in wisselende samenstelling snelkraken op supermarkten uitvoert. Een dag eerder was dit nog gebeurd in Borne.

Botsen op een politiewagen

De twee mannen konden zaterdagochtend worden opgepakt na een lange achtervolging. Daarbij koos het duo ervoor om tegen het verkeer in over de A1 te vluchten. Daarbij botsten ze uiteindelijk op een tegemoetkomende politiewagen. Zowel de verdachten als twee politieagenten raakten bij de aanrijding op de snelweg gewond. Het duo kon na behandeling in het ziekenhuis worden overgebracht naar een arrestantencentrum.

Rookmachine in actie

Eerder in de nacht hadden zij geprobeerd een Albert Heijn-supermarkt in Delden binnen te dringen om daar sigaretten buit te maken. De mannen kwamen de winkel maar binnen, maar moesten zonder buit weer vertrekken. In de winkel is een rookinstallatie aanwezig die het zicht van de criminelen hinderde (zie filmpje).

Zie ook: Jumbo vier keer doelwit zelfde inbreker

 

Reageer op dit artikel