nieuws

Ouders willen hulp bij gezondere voeding

Branche & Bedrijf 1537

Ouders willen hulp bij gezondere voeding
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – Vier op de vijf ouders met kinderen in het basis- of voortgezet onderwijs vinden het hun eigen verantwoording om hun kinderen voedselvaardig te maken. Ze willen echter wel dat het makkelijker wordt gemaakt om kinderen gezond te laten eten.

Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum onder duizend ouders. Bijna 2 op de 3 ouders vinden dat school- en sportkantines zo moeten worden ingericht dat hun kind minder wordt verleid en makkelijker een gezonde keuze maakt. Daarnaast wil de helft van de ouders dat de supermarkt gezonder wordt ingericht en dat het aanbod op straat verbetert. Om kinderen gezonder te laten eten, vindt bijna 9 op de 10 ouders dat gezond eten goedkoper moet worden.

Heel positief

‘Wij vinden het heel positief dat zo veel ouders dit als hun eigen taak zien’, zo wordt Roy van der Ploeg, woordvoerder van het Voedingscentrum geciteerd. ‘Maar daarnaast is het belangrijk dat kinderen ook op school voedselvaardigheden als koken of praktische kennis over gezond eten krijgen aangeleerd.’ Ouders van kinderen op de basisschool zijn het in grote meerderheid (80 procent) eens met schoolregels over wat mag worden meegenomen voor de (lunch)pauze en hetzelfde percentage vindt het ook makkelijk om die regels na te leven. Daarnaast is 71 procent het eens met de regels rondom gezond trakteren.

Symposium over onderzoek

De complete resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens het symposium Staat van de Voeding waarin Voedingscentrum, CBS en RIVM samenwerken.

Zie ook: ‘Kies Ik Gezond?’-app Voedingscentrum live

 

Reageer op dit artikel