nieuws

Lidl zet met Frans Bauer opnieuw BN’er in

Branche & Bedrijf 6011

Lidl zet met Frans Bauer opnieuw BN’er in
Screenshot uit de Frans Bauer-reclame van Lidl

HUIZEN – Lidl heeft na George Baker opnieuw een bekende Nederlanders gestrikt voor een reclamecampagne. Het gaat om volkszanger Frans Bauer.

Frans Bauer heeft de hoofdrol in de nieuwste commercial van Lidl. ‘De teddybeer van het Hollandse lied’, zoals Marketingonline de zanger omschrijft, heeft voor de commercial zijn bekendste hit een kleine aanpassing gegeven.

Heb je Chinees voor mij?

In plaats van ‘Heb je even voor mij’ zingt Bauer ‘Heb je Chi-nees voor mij’. De reclame draait om stamppot. Lidl wil Nederlanders aansporen eens wat meer te gaan variëren met stamppot. Een van de varianten is een Chinese stamppot. Frans Bauer staat bekend om zijn voorliefde voor maaltijden van de afhaalchinees. In de commercial spoedt hij zich na een optreden huiswaarts nadat vrouw Mariska heeft ge-appt dat er die avond Chinees op het menu staat. De Brabantse zanger kijkt vervolgens ietwat bedremmeld als het om stamppot blijkt te gaan. De reclame sluit af met Bauer die vraagt of er ook kroepoek is.

Nu Frans Bauer, eerder George Baker

Lidl lanceerde in oktober al een commercial waarin zanger George Baker de hoofdrol speelde. De artiest, die grote hits scoorde met nummera Una Paloma Blanca (1975) en Little Green Bag (1969), maakte voor Lidl een nieuwe versie van laatstgenoemde nummer. In plaats van een Little Green Bag zingt George Baker over een Lidl Brown Bag. George Baker bezingt in de commercial de bake-off-afdeling van Lidl. Stuk voor stuk komen de diverse broodjes aan bod in het nummer. Baker loopt ondertussen door een filiaal van Lidl. ‘Ik heet dan wel Baker, maar ik bak mijn brood niet zelf’, besluit de 72-jarige artiest.

 

 

Reageer op dit artikel