nieuws

‘Kies Ik Gezond?’-app Voedingscentrum live

Branche & Bedrijf 3526

‘Kies Ik Gezond?’-app Voedingscentrum live

DEN HAAG – Het Voedingscentrum heeft de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app gelanceerd.

Met de app. kunnen klanten producten scannen,zoeken en vergelijken. Volgens het Voedingscentrum kunnen consumenten met één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.

Voedingswaarden

In de app krijgen consumenten voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer de streepjescode van een product wordt gescand. Ook kunnen producten worden  opgezocht.  De gegevens worden dagelijks geüpdatet.

Calorieën

Consumenten kunnen ook zelf aangeven waar ze op willen letten. Willen ze bijvoorbeeld extra letten op calorieën, verzadigd vet, koolhydraten, suiker, vezels of zout? Dan kan dat worden aangegeven in de app. Wanneer een product wordt gescand, komen de voedingswaarden die belangrijk zijn voor een bepaald persoon, bovenaan te staan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld minder zout wilt eten, aldus het Voedingscentrum.

Revolutie in de supermarkt

‘De app maakt etiketten lezen veel makkelijker en leuker’, aldus Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum. ‘We hopen een revolutie in de supermarkt te ontketenen; het zou fantastisch zijn als met deze app veel meer mensen het etiket gaan gebruiken. Onderzoek laat namelijk zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon. En waar wij natuurlijk heel blij mee zijn, is dat je met de app gelijk kunt zien of een product een gezonde keuze is volgens de Schijf van Vijf.’

Reageer op dit artikel