nieuws

Jumbo weigert FNV- en CNV-claim te betalen

Branche & Bedrijf 2582

Jumbo weigert FNV- en CNV-claim te betalen
Logistiek, Jumbo Veghel, overhandeging petitie, FNV

AMSTERDAM – Jumbo is niet van plan om vakbonden FNV en CNV een schadevergoeding van een half miljoen euro te betalen.

Dat zegt financieel topman Ton van Veen van Jumbo in De Financiële Telegraaf.  De claim mist volgens hem ‘elke financiële en juridische grond’.

Gang naar de rechter

Vakbonden CNV en FNV eisen de schadevergoeding van Jumbo voor het breken van het stakingsrecht. Ze dreigen nu met een gang naar de rechter.

Geschoven met uitzendkrachten

Tijdens de stakingen bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden vorig jaar zou de leiding van het bedrijf tegen de regels in hebben geschoven met uitzendkrachten. Die stonden in eerste instantie ingeroosterd bij de afdeling kruidenierswaren, maar werden uiteindelijk ingezet op de afdeling vers, waar werknemers juist het werk hadden neergelegd. ‘Jumbo heeft tot en met donderdag 4 januari 2018 de tijd om gehoor te geven aan de sommatie. Doet Jumbo dit niet, dan volgt een gang naar de rechter’, zo schreven de bonden eerder.

Een dag ander werk

Van Veen neemt de claim ‘nauwelijks serieus’, omdat de kwestie gaat om acht uitzendkrachten die een dag ander werk hebben verricht in Woerden. ‘Om nu te zeggen dat de staking daardoor is gebroken en de FNV imagoschade heeft opgelopen, is absurd’, laat hij De Telegraaf optekenen.

Ook claim tegen Otto Workforce

Behalve Jumbo heeft ook Otto WorkForce een claim aan de broek gekregen. De uitzendorganisatie zou uitzendkrachten hebben laten werken op plekken waar werd gestaakt, terwijl Otto wist van de acties. De zaak rond de distributiecentra van Jumbo zorgde eerder ook politiek voor ophef. De mogelijke rechtszaak komt bovenop een ander juridisch conflict tussen onder meer Jumbo en de vakbonden. FNV sleept een aantal supermarktketens voor de rechter vanwege de omgang met toeslagen.

Reageer op dit artikel