nieuws

Frits van Eerd rijdt weer 24 uur van Le Mans

Branche & Bedrijf 5726

Frits van Eerd rijdt weer 24 uur van Le Mans
De auto van Racing Team Nederland waarmee Van Eerd in 2017 aan de start stond Foto: Facebook/Racing Team Nederland

LE MANS – Jumbo-topman Frits van Eerd zal komende zomer voor de tweede keer de 24 uur van Le Mans rijden. Hij doet dat samen met Jan Lammers en Giedo van der Garde.

Gedrieën vormen ze het Racing Team Nederland, een team dat op initiatief van Frits van Eerd zelf is samengesteld. Voor Jan Lammers is het de 24e deelname aan de 24 Uur van Le Mans. De 61-jarige coureur uit Zandvoort won de 24 Uur van Le Mans in 1988 achter het stuur van een Jaguar.

‘Jan Lammers is een legende’

‘Jan is een legende op Le Mans en vanaf het eerste uur betrokken bij Racing Team Nederland’, zegt Van Eerd. ‘Ik vind het dan ook geweldig dat hij dit jaar met ons voor de 24e keer aan de start verschijnt. Dat wordt een unieke mijlpaal.’

Le Mans onderdeel van WK langeafstandsracen

Het Nederlandse team heeft zich met een Dallara P217 ingeschreven voor de zogeheten LMP2-klasse van het WK langeafstandsracen. Het gaat om een serie van acht wedstrijden, met de race op het beroemde Circuit de la Sarthe op 16 en 17 juni als hoogtepunt. Lammers, Van Eerd en Van der Garde doen ter voorbereiding begin mei eerst mee aan de 6 Uur van Spa-Francorchamps.

‘Van Eerd moet snelste rijders verzamelen’

‘Frits is het aan zijn ambities verplicht om de snelst mogelijke rijders naast zich te verzamelen’, zei Lammers. ‘Ik mag dan misschien voor mijn leeftijd nog snel zijn, maar als na Le Mans een snelle, jonge opvolger beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team en de resultaten. Wellicht heb ik na Le Mans genoeg andere mogelijkheden om actief te blijven racen.’

Vorig jaar dertiende

Van Eerd en Lammers eindigden vorig jaar met Rubens Barrichello in het team als dertiende in Frankrijk. Met Van der Garde in plaats van de Braziliaan is de formatie dit jaar volledig Nederlands. De 32-jarige Van der Garde deed in 2016 al eens mee aan de 24 Uur van Le Mans, maar hij haalde toen de finish niet.

Zie ook: Van Eerd brengt 24 uur van Le Mans tot goed einde

Reageer op dit artikel