nieuws

Flinke schade na plofkraak Jumbo Wijk bij Duurstede

Branche & Bedrijf 2864

Flinke schade na plofkraak Jumbo Wijk bij Duurstede
Foto: Shutterstock

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Jumbo-vestiging aan de Karolingersweg in Wijk bij Duurstede is zaterdagochtend zwaar beschadigd geraakt nadat bij een plofkraak een explosief was afgegaan.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) rukte naar de winkel uit, omdat niet duidelijk was of er nog een tweede explosief lag, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.

Pinautomaat aan de gevel was doelwit

De plofkraak deed zich voor rond 06.45 uur op een pinautomaat aan de gevel van de Jumbo van ondernemer Theo van Beek. ‘Het was een flinke klap, wat ervoor heeft gezorgd dat het pand een beetje ontzet is. Er wordt gekeken of het pand gestut kan worden, zonder dat eventuele sporen van de kraak verloren gaan’, aldus de woordvoerder, die zegt dat er gevaar is op instorting.

Schoten gelost op mogelijke daders

Na de plofkraak zijn twee personen op een bromfiets weggereden, zo meldt de politie Utrecht. Gealarmeerde politie heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost, maar het duo kon vluchten.

Winkel waarschijnlijk nog dagen dicht

De supermarkt is niet opengegaan en blijft waarschijnlijk nog dagen dicht. De omgeving rondom de pinautomaat was zaterdag afgezet, veel hulpdiensten waren aanwezig. Wegens de mogelijke aanwezigheid van explosieven werd aan omwonenden gevraagd ramen en deuren open te zetten.

Twee Jumbo’s in Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede zijn twee Jumbo-winkels. De getroffen vestiging is van ondernemer Theo van Beek, de andere winkel wordt door zijn zoons Bas en Tom van Beek. RTV Utrecht heeft foto’s van de ravage.

Zie ook: AH Didam paar dagen dicht na plofkraak

Reageer op dit artikel