nieuws

Brute overval op Jumbo-vestiging Amsterdam

Branche & Bedrijf 2342

Brute overval op Jumbo-vestiging Amsterdam
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Een Jumbo-supermarkt aan de Stadhouderskade in Amsterdam is zaterdagavond doelwit geweest van een overval. Om binnen te komen werd met een voorhamer veiligheidsglas vernield, aldus een politiewoordvoerder.

Het inslaan van het veiligheidsglas, rond sluitingstijd, veroorzaakte zoveel lawaai dat de politie er aanvankelijk rekening mee hield dat er een explosie was geweest of dat was geschoten. Dat bleek niet het geval te zijn.

Onbekende buit bij overval

Op het moment van de overval was er nog personeel in de supermarkt. Die werknemers brachten zichzelf in veiligheid en alarmeerden de politie. Het is niet bekend of er een of meerdere daders zijn. Wel staat vast dat bij de overval buit is meegenomen. Wat dat was, kon de politie niet zeggen.

Politie zette helikopter in

Het Parool meldt dat de politie met groot materieel uitrukte, onder meer met een helikopter. De drukke Stadhouderskade werd voor een groot deel afgezet voor het onderzoek.

Reageer op dit artikel