nieuws

‘Appie Christmas!’ wint Gouden Loeki 2017

Branche & Bedrijf 2062

‘Appie Christmas!’ wint Gouden Loeki 2017

AMSTERDAM – De commercial ‘Appie Christmas!’ van Albert Heijn heeft de Ster Gouden Loeki 2017 gewonnen, de publieksprijs voor de beste reclamespot.

De Gouden Loeki werd uitgereikt in Koninklijk Theater Carré door Ster-directeur Frank Volmer.

Tweede Gouden Loeki voor Albert Heijn

Het is de tweede keer dat Albert Heijn wint met een reclamefilmpje. In 2015 won de supermarktketen met ‘Meneer Van Dalen neemt afscheid’. In totaal waren tien reclamefilmpjes in de race voor de Gouden Loekie. Andere finalisten waren onder meer Douwe Egberts met ‘Burendagen’ en Jumbo met ‘Samen maken we het helemaal Kerst’ en het Wereld Natuur Fonds met ‘Geef de tijger een toekomst’.

Vorig jaar won Jumbo

Vorig jaar won de commercial ‘Helemaal Kerst met Jumbo’ de Gouden Loeki. Onder eerdere winnaars zijn klassiekers als Rolo met ‘Olifant’ (1996), ‘Bommetje’ van Melkunie (1997), ‘Goeiemoggel’ van KPN (2007) en ‘Pietertje’ van Calvé Pindakaas (2010).

AH won uit 40 kwartaalwinnaars

Elk kwartaal kiest een onafhankelijk publiekspanel van het onderzoeksbureau GfK de 10 mooiste, leukste en populairste commercials van dat kwartaal. Dit levert in totaal 40 kwartaalwinnaars op. Deze 40 commercials worden opnieuw aan een onafhankelijk panel van GfK voorgelegd, met als resultaat de 10 finalisten van het jaar. De winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt voor 50 procent bepaald door het publiekspanel en voor 50 procent door het Nederlands publiek.

Ook Loden Leeuw voor AH

In december won Albert Heijn ook al de prijs voor meest irritante reclame, de Loden Leeuw. De supermarktketen kreeg die prijs voor zijn ‘Buik-billen-bonus’-spot.

 

Reageer op dit artikel