nieuws

‘Amazon in race voor Premier League’

Branche & Bedrijf 2360

‘Amazon in race voor Premier League’
Foto: Shutterstock

LONDEN – Amazon gaat bieden op de uitzendrechten van de Premier League, de hoogste Engelse voetbaldivisie.

De webgigant hoopt door beelden van het Engelse voetbal uit te zenden meer klanten aan zich te binden. Dat beweren verschillende bronnen, meldt het ANP. Door een streamingdienst aan te bieden hoopt Amazon klanten te lokken voor een zogeheten Prime-membership.

Koopdrift aanwakkeren

Dat moet vervolgens weer helpen om de koopdrift van gebruikers verder aan te wakkeren. Volgens marktonderzoekers besteden Prime-leden doorgaans twee keer meer dan doorsnee Amazon-klanten. Amazon mikt volgens de bronnen op een relatief bescheiden pakket van de uitzendrechten die binnenkort onder de hamer gaan.

Facebook ook een kandidaat

Het is niet de eerste keer dat Amazon in de race is voor uitzendrechten. Eerdere inspanningen van de webwinkelreus om uitzendrechten te bemachtigen betroffen wedstrijden in de NFL (American Football) en tennistoernooien. Naast Amazon zouden nog meer techreuzen een bod willen uitbrengen. Facebook zou er een van  zijn. In 2015 boden Sky en BT samen €5,7 miljard voor de uitzendrechten van drie seizoenen Premier League.

Reageer op dit artikel