nieuws

Albert Heijn-winkel ‘s-Heerenberg gaat sluiten

Branche & Bedrijf 7147

Albert Heijn-winkel ‘s-Heerenberg gaat sluiten

‘s-HEERENBERG – De Albert Heijn-vestiging in ‘s-Heerenberg sluit aanstaande mei. Ondernemer Roelof de Boer ziet geen toekomst in de Gelderse plaats met vijf supermarkten.

‘Met de komst van de Aldi een half jaar geleden zijn er nu vijf supers in ‘s-Heerenberg’, zegt De Boer, sinds 2008 AH-franchisenemer, tegen De Gelderlander. ‘Dat betekent dat er vijf supers zijn op 8.000 inwoners. Ik denk niet dat er een plaats is met zoveel supermarkten op zo weinig inwoners.’

Winkelcentrum is sterk verouderd

De Boer zou daarnaast binnenkort flink moeten investeren in zijn winkel. Het winkelcentrum waar de AH is gevestigd dateert uit de jaren zestig en is derhalve flink verouderd. ‘Zo zou de infrastructuur van de kassa’s moeten worden aangepast. Maar die investering is niet rendabel, ook omdat er te veel supers in ‘s-Heerenberg zijn. Ook verhuizen is daarom geen optie. We zijn geen eigenaar van het pand en half mei loopt het huurcontract af’, citeert de krant de ondernemer.

Einde aan zestig jaar supermarkthistorie

Om het pand tijdig te kunnen opleveren, sluit de winkel in mei. Daarmee komt een einde aan ruim zestig jaar supermarkt in het winkelcentrum. Sinds dertig jaar is de winkel een Albert Heijn. In de grensplaats zijn verder een Coop, Jumbo, Lidl en Aldi gevestigd.

Medewerkers ‘s-Heerenberg mogelijk overgeplaatst

Zeventien medewerkers van de winkel raken hun baan kwijt, exclusief weekendhulpen. De Boer gaat proberen zijn medewerkers zo goed mogelijk terecht te laten komen. ‘We proberen of een vergoeding te geven of – wanneer ze dat willen – ze over te plaatsen naar andere AH’s waar ze mensen zoeken.’

Reageer op dit artikel