nieuws

Albert Heijn Didam dagen dicht na plofkraak

Branche & Bedrijf 2589

Albert Heijn Didam dagen dicht na plofkraak
Archieffoto van een plofkraak, bij AH Stadskanaal. Foto: Huisman Media

DIDAM – De Albert Heijn-vestiging in Didam blijft minimaal een aantal dagen dicht nadat zondagochtend een plofkraak plaatsvond bij de winkel.

De Gelderlander meldt dat de ravage in de supermarkt na de plofkraak dusdanig ernstig is, dat het langere tijd duurt voordat de winkel weer open kan. ‘Een deel van het plafond ligt eruit’, wordt Roy Egberts, bedrijfsleider van de AH in Didam geciteerd. ‘Hoe lang het duurt voor we weer open gaan, weet ik nu nog niet. Maar dat beslaat wel een aantal dagen.’

Twee verdachten van plofkraak opgepakt

De plofkraak vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats. Rond 04.00 uur hadden twee daders het voorzien op de pinautomaat in de winkel aan de Leliestraat. Getuigen zagen het duo op een scooter wegvluchten, waarna de politie hen even later elders in Didam kon aanhouden. De buit hadden ze op dat moment bij zich.

Appartementen tijdelijk ontruimd

De bewoners van een vijftal appartementen boven de AH-vestiging moesten tijdelijk hun huis uit. Er bleek een explosief in de winkel te liggen dat niet was afgegaan. Toen deze was verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst EOD, mochten de bewoners weer terug. In de tussentijd werden zij opgevangen in het gemeentehuis.

In maart grote rechtszaak tegen krakers

Het was de laatste tijd juist relatief rustig op het gebied van plofkraken/ramkraken bij Albert Heijn. Met name in 2016 waren kraken bij vestigingen van de marktleider schering en inslag. Aanstaande maart zal een rechtszaak beginnen tegen een bende plofkrakers. Het Openbaar Ministerie denkt voldoende bewijs te hebben tegen zeven plofkrakers die verantwoordelijk worden gehouden voor zeker twintig plofkraken op ING-geldautomaten in AH-vestigingen.

Reageer op dit artikel