nieuws

Veel animo voor statiegeld blik en PET-flessen

Branche & Bedrijf 6691

Veel animo voor statiegeld blik en PET-flessen

DEN HAAG/BRUSSEL – Binnen twee weken na de oprichting is het aantal organisaties dat zich heeft aangesloten bij de alliantie voor inzameling van PET-flessen en blikjes ruim verdubbeld.

Zij ijveren voor de invoering van statiegeld voor dit afval, dat nu nog massaal weggegooid wordt.

Deelnemers alliantie naar 47

Het aantal deelnemers aan de Statiegeldalliantie is sinds eind november van 21 naar 47 gestegen. De alliantie is een samenwerking van Nederlandse en Belgische organisaties die hun overheden aansporen om in 2018 statiegeld voor PET-flessen en blikjes in te voeren.

Statiegeld moet zwerfafval verminderen

Door verdere invoering van het statiegeldsysteem hoopt de alliantie zwerfafval, dierenleed en opruimkosten te verminderen. Nederlandse deelnemers zijn onder meer de gemeenten Amsterdam, Utrecht, Tilburg en Leiden, Stichting De Noordzee en afvalinzamelingsbedrijf Meerlanden. Uit Vlaanderen doet onder meer TestAankoop mee, de consumentenorganisatie van België met 350.000 leden. Ook Limburg.net heeft zich aangesloten, dat afval inzamelt in 45 gemeenten.

Reageer op dit artikel