nieuws

Ravage bij Plus Postma na plofkraak

Branche & Bedrijf 3011

Ravage bij Plus Postma na plofkraak

LELYSTAD – Plus Postma in Lelystad is deels in een ravage veranderd na een plofkraak gericht op de geldautomaat in de gevel.

De explosie trof vooral de slijterij. De geldautomaat zat daar pal naast in de buitengevel. In de slijterij zijn door de explosie talloze flessen gesneuveld. De vloer lag bezaaid met glasscherven van de gebroken flessen, meldt Omroep Flevoland.

Ravage in de slijterij. Foto: Plus Postma/Facebook

Later open na plofkraak

De Plus-vestiging van ondernemer Jan Postma is vanmorgen door de plofkraak een uur later dan gebruikelijk open gegaan. De slijterij bleef langer dicht en ging pas rond 14.00 uur weer open. ‘De slijterij is vanaf nu ook weer geopend maar niet alles is weer op voorraad’, meldt Postma op Facebook. Hij hoopt de gesneuvelde flessen zo snel mogelijk te vervangen. ‘We hebben een extra bestelling geplaatst die zo snel mogelijk geleverd gaat worden. In de rest van de winkel heeft u geen last van de plofkraakgevolgen.’

De winkel ging later open na de plofkraak. Foto: Plus Postma/Facebook

Bewakingsbeelden

De ondernemer vertelt op Omroep Flevoland dat op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen rond 4.05 een explosief op de geldautomaat plaatsten. De ontploffing, een luide knal, is door veel mensen in de omgeving gehoord. Uit de beelden zou ook blijken dat de plofkrakers niets hebben buitgemaakt.

Onderzoek

Zowel de technische recherche als de Explosieven Opruimings Dienst  EOD hebben onderzoek verricht. De recherche naar sporen die naar de daders leiden. De EOD heeft gekeken of er geen onontplofte explosieven zijn achtergebleven.

Eerder doelwit krakers

De geldautomaat in de buitengevel van de supermarkt van Postma is in 2012 ook al eens het doelwit van krakers geweest. Een dag voor kerst reed toen een busje op de gevel in. De ondernemr overweegt nu om de automaat weg te halen. ‘Laten we het zo zeggen. Ik wil het géén derde keer meemaken. Ik ben er nu wel klaar mee.’

Nog steeds pinnen

Overigens kunnen klanten en buurtbewoners tijdens winkeluren nog steeds aan contant geld komen. Postma meldt op Facebook dat hij ook een geldautomaat in de winkel heeft.

Reageer op dit artikel