nieuws

Picnic opent nieuw dc in Diemen

Branche & Bedrijf 6180

Picnic opent nieuw dc in Diemen

AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic neemt in Diemen een nieuw distributiecentrum in gebruik waarmee het de capaciteit verdubbelt.

De extra ruimte is nodig om in het nieuwe jaar verder te kunnen groeien en in meer Nederlandse steden de boodschappen gratis aan huis te kunnen bezorgen, aldus Picnic in een persbericht.

Derde distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum in Diemen (10.000 m2)  is na Nijkerk en Utrecht het derde dc dat Picnic in gebruik neemt. De uitbreiding is nodig omdat de beide eerste dc’s al maximaal worden benut, aldus de online foodretailer. Bovendien heeft het bedrijf al aangekondigd volgend jaar in meer steden in Noord- en Zuid-Holland actief te worden.

Januari operationeel

De nieuwe locatie in Diemen wordt momenteel verbouwd en moet eind januari operationeel zijn. Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid voor 300 mensen, die onder meer de orders van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar lokale distributiepunten. In het nieuwe distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld.

Haarlem en Hoofddorp

‘Het distributiecentrum in Diemen zorgt er voor dat we in steden ten zuiden van Amsterdam kunnen starten, ook daar is veel vraag naar gratis bezorging tegen de laagste prijs’, zegt mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. Steden als Haarlem, Hoofddorp, Bennebroek en Heemstede zijn als eerste aan de beurt. ‘Voor die steden zijn we momenteel hard op zoek naar bedrijfsruimte voor onze lokale hubs en natuurlijk zijn we op zoek naar medewerkers voor ons nieuwe dc in Diemen.’

85.000 klanten

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Het aantal klanten van de online supermarkt verdrievoudigde in de eerste 11 maanden van 2017 tot 85.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, momenteel staat de teller op 30 steden en recent kondigde Picnic aan in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel te gaan starten. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 350. Picnic heeft ruim 750 bezorgers in dienst.

Ook in Utrecht wordt gebouwd

Picnic begon in augustus ook met de bouw van z’n eerste eigen distributiecentrum. Het dc is gevestigd op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide en biedt straks werk aan 500 tot 1000 mensen. Dit dc moet in maart zijn deuren openen.

Reageer op dit artikel