nieuws

Nieuwe kapitaalinjectie voor SuperBuddy

Branche & Bedrijf 1929

Nieuwe kapitaalinjectie voor SuperBuddy

ZWOLLE – Online bezorgplatform SuperBuddy heeft een nieuwe kapitaalinjectie gekregen van private investeerders en PPM Oost. In totaal gaat het om €1 miljoen.

De investeerders onderschrijven volgens SuperBuddy het geloof in het platform door voor de tweede keer in korte tijd een investering te doen in de on demand bezorgdienst die actief is in Zwolle, Utrecht en – samen met Albert Heijn – in Rotterdam.

SuperBuddy: ‘Geeft ons slagkracht’

SuperBuddy-ceo Laurens van Geffen is opgetogen over de nieuwe kapitaalinjectie: ‘Het geeft ons de slagkracht snel door te groeien en nieuwe retailers aan te sluiten en in nieuwe steden uit te rollen.’ Het bedrijf leert naar eigen zeggen van de samenwerking met Albert Heijn in Rotterdam. Deze is in volle gang en is inmiddels met twee maanden verlengd tot eind februari 2018. Het enthousiasme in het proefgebied is volgens Superbuddy zo groot dat zich wekelijks honderden nieuwe klanten melden. ‘Zij koppelen terug extreem tevreden te zijn over de nieuwe manier van ‘on demand’ boodschappen doen’, aldus SuperBuddy.

Rappie-app

Onderdeel van deze exclusieve pilot is de introductie van de Rappie-app. Deze werd gisteren (dinsdag) aangekondigd. Van Geffen: ‘We merken dat er nu al veel belangstelling is voor de Rappie dienst. Met de nieuwe app zal de groei alleen maar versnellen, omdat bestellen nog makkelijker wordt. Voor de klanten is dat een belangrijke stap. Maar voor investeerders is het nog belangrijker dat de introductie van de app aantoont dat het technisch platform waarop SuperBuddy is gebouwd in staat is om flexibel aan te sluiten op de platformen van onze partners.’

Bezorgers werken in deeltijd

De bezorgers zijn deeltijdwerkers die hun opdrachten krijgen aangedragen via een app, en vervolgens in de supermarkt om de hoek de gewenste boodschappen doen. Dit maakt dat het aanbod volgens SuperBuddy diverser en lokaler. Hiermee is SuperBuddy naar eigen zeggen een goedkoper en sneller alternatief voor de traditionele bezorgdiensten.

PPM Oost stapte al eerder in

Participatiemaatschappij PPM Oost stapte eerder dit jaar ook al met geld in SuperBuddy.

Reageer op dit artikel