nieuws

Mobiele sociale super Den Haag gestart

Branche & Bedrijf 1775

Mobiele sociale super Den Haag gestart
De Sociale Supermarkt Kies! Foto: Stekdenhaag.nl

DEN HAAG – In Den Haag is een mobiele sociale supermarkt gestart waar minima gratis en goedkope producten kunnen krijgen.

De mobiele sociale super Kies! Is een initiatief van de Voedselbank Haaglanden en kerkelijke organisatie Stek in het kader van armoedebestrijding. De winkelwagen is gisteren in bedrijf gesteld door wethouder Rabin Baldewsingh, meldt de lokale nieuwssite Dagblad070.nl.

Klanten voedselbank

Bij de rijdende sociale super kunnen inwoners van Den Haag terecht die te weinig inkomsten hebben om voldoende dagelijkse boodschappen te kunnen doen. De winkel is bedoeld voor de clientèle van de voedselbank. Mensen die vanwege een laag inkomen in aanmerking komen voor een voedselpakket, mogen ook boodschappen doen in de rijdende winkel. De producten zijn net als bij de voedselbank grotendeels gratis.

Recht op keuzevrijheid

Volgens de initiatiefnemers hebben ook mensen die in armoede leven het recht op keuzevrijheid bij het doen van boodschappen. Het uitgangspunt is dat ze door zelf te kiezen ook weerbaarder worden en daardoor mogelijk  makkelijker uit de armoede komen. Zo is op de website van de Sociale Super te lezen. Of mensen in aanmelding komen, wordt beoordeeld in een intakegesprek.

Sociale Super naar de buurten

De rijdende winkel komt in verschillende buurten van Den Haag te staan in de stadsdelen Escamp en Loosduinen. Naast de vrije keuze in boodschappen worden ook pakketten van de voedselbank verspreid buiten de reguliere uitdeelpunten om.  De huidige uitdeelpunten van de voedselbank in de wijken Bouwlust, Vrederust en Loosduinen worden hierbij betrokken.

Niet inzamelen

Voor het assortiment in de sociale supermarkt wordt geen voedsel ingezameld. ‘We willen graag kwaliteit en continuïteit leveren, daarom zamelen we geen eten in en hebben we geen acties waarbij particulieren in supermarkten producten doneren’, aldus de organisatie op zijn website.

Reageer op dit artikel