nieuws

Jumbo-directeur in bestuur GS1

Branche & Bedrijf 4317

Jumbo-directeur in bestuur GS1

VEGHEL – Ed van de Weerd is benoemd als bestuurslid van GS1 Nederland.

De commercieel directeur van Jumbo neemt, net als vice-president supply chain Vera Bakker van Unilever Benelux, plaats in het bestuur van de barcodebeheerder. In deze rol worden zij medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het vaststellen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland.

Voorzien van de juiste informatie

‘Bij Jumbo ben ik verantwoordelijk voor alles wat met producten te maken heeft. Als onderdeel hiervan denk ik na over het verrijken van ons assortiment met meer unieke producten en over de manier waarop wij met leveranciers samenwerken met als doel de klant centraal te stellen. GS1 ziet toe op een verbetering van de datakwaliteit en zorgt ervoor dat standaarden en processen worden geborgd. Het is ook in het belang van onze klanten dat we kunnen garanderen dat onze producten altijd beschikbaar zijn en voorzien van de juiste informatie’, zegt Van de Weerd in een reactie.

Processen efficiënter maken

Ook zullen beiden zich inzetten om het draagvlak voor GS1 te vergroten en het gebruik van GS1-standaarden te stimuleren. Deze hebben als doel de logistieke keten en e-commerce ketenprocessen efficiënter te maken en een impuls te geven aan de instore en digitale winkelervaring van consumenten. GS1 heeft inmiddels het plan ‘GS1 Nederland 2018+’ geïntroduceerd. Hierin geeft zij de richting aan die zij met bedrijven wil inslaan.

Reageer op dit artikel