nieuws

Jumbo, AH, Lidl en Aldi voor de rechter

Branche & Bedrijf 41914

Jumbo, AH, Lidl en Aldi voor de rechter
FNV voerde vorig jaar al actie vanwege het afschaffen van de toeslagen.

UTRECHT – De FNV start een rechtszaak tegen Jumbo, AH, Lidl en Aldi.

De vakbond eist dat de ketens het afschaffen van toeslagen ongedaan maken. Dat laat vakbondsonderhandelaar Selma Gouderjaan aan Distrifood weten.

Dagvaarding binnenkort verstuurd

‘De dagvaarding wordt binnenkort verstuurd. Het is dus nog niet bekend wanneer de datum van de rechtszaak is’, meldt Gouderjaan. De FNV had de vier ketens vorig jaar al aangeschreven en gevraagd het afschaffen van toeslagen voor werken in de avond vanaf 20.00 uur en op  zaterdag vanaf 18.00 uur terug te draaien. In die brief werd al gedreigd dat dagvaardingen de deur uit zouden gaan, als de reacties niet bevredigend zouden zijn. FNV ging, in tegenstelling tot CNV, niet akkoord met de afspraken in de cao supermarkten en wil voor de eigen leden proberen bepaalde compensaties te claimen.

Geen toeslagen uitgekeerd

Ook bij andere ketens worden geen toeslagen meer uitgekeerd, maar deze worden door de FNV vooralsnog niet betrokken in procedures. ‘Het speelt overal en we hebben ook wel leden bij andere formules die mee willen doen, maar vooralsnog hebben we deze vier formules alleen erbij betrokken, omdat we daar als FNV de beste positie hebben’, liet FNV-onderhandelaar Peter Van der Put al eerder weten.

Reageer op dit artikel