nieuws

Emmense Jumbo’s toch dicht eerste kerstdag

Branche & Bedrijf 3600

Emmense Jumbo’s toch dicht eerste kerstdag

EMMEN – Vier filialen van Jumbo in de gemeente Emmen die eerste kerstdag open zouden gaan houden toch hun deuren gesloten.

Dit is de uitkomst van een overleg tussen de supermarktmanagers van de Jumbo-filialen en het gemeentebestuur, bericht het Dagblad van het Noorden.

Adverteren met opening op kerstdag

Eerste kerstdag zouden de Jumbo-filialen in Klazienaveen en de filialen aan de Rietlanden, in de Weerdingerstraat en aan de Houtweg in Emmen hun deuren openen. Om daar de aandacht op te vestigen, plaatsten de supermarkten deze week een twee-paginagrote advertentie in een huis-aan-huisblad.

Foutje in verordening

De filialen kregen de mogelijkheid om kerstdag op te gaan nadat in oktober de gemeente de winkeltijdenverordening werd aangepast. Volgens de gemeente is in die verordening een fout geslopen waardoor de winkels op eerste kerstdag zouden kunnen openen. Jumbo vroeg direct ontheffing aan. Die moest de gemeente, zij het schoorvoetend, wel verlenen omdat traditioneel de winkels op zon- en feestdagen gesloten zijn.

Wethouder in gesprek met Jumbo

PvdA-wethouder Bouke Arends wilde die traditie toch in stand houden en is  met de Jumbo-filialen in gesprek gegaan. Hij vroeg ze toch dicht te blijven. Volgens een woordvoerder van de gemeente, geven de Jumbo-filialen gehoor aan die oproep, meldt de krant.

Gesloten deur

Om te voorkomen dat klanten voor een gesloten deur komen te staan laat de gemeente Emmen een persbericht uitgaan. Daarnaast komt er een door de gemeente betaalde advertentie in het Dagblad van het Noorden te staan met de mededeling dat de vier Jumbo-filialen toch dicht blijven. Het college van burgemeester en wethouders legt binnenkort een nieuwe verordening betreffende de winkeltijden voor aan de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel