nieuws

CBL: Kerstomzet richting miljard euro

Branche & Bedrijf 2308

CBL: Kerstomzet richting miljard euro

LEIDSCHENDAM – Naar verwachting gaan de kerstverkopen in de supermarkten dit jaar richting de miljard euro.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) schat een recordomzet van € 950 miljoen in de kerstweek.

Kerstinkopen op zondag 24 december

Het CBL verwacht dat veel consumenten op zondag 24 december de kerstinkopen gaan doen. Bijna alle supermarkten zijn geopend op deze normale koopzondag. Waar dat niet het geval is kunnen de boodschappen ook online worden besteld en bezorgt de supermarkt deze op 24 december bij de consument thuis. AH, Jumbo en Picnic gaan op zondag 24 december boodschappen thuis bezorgen.

700 supermarkten open op eerste Kerstdag

Uit een rondgang door Distrifood blijkt dat dit jaar zo’n 700 supermarkten op eerste Kerstdag open zijn. Op tweede Kerstdag zijn ruim 2500 supermarkten geopend. Tijdens deze dagen wordt extra personeel ingezet om de winkels te bevoorraden en de klanten van dienst te zijn.

Vers hoog in het vaandel

Kerst 2017 staat in het teken van samen genieten en aandacht voor lekker en goed eten. Dit jaar ziet het CBL dat vers hoog in het vaandel staat. De verse producten, vooral groenten en fruit, worden het liefst zo laat mogelijk gekocht. Dit is mogelijk doordat veel supermarkten de gehele kerstweek open zijn. Het CBL merkt dat mensen flink gaan uitpakken tijdens de kerstdagen. Vooral de luxere producten, zoals runderroast, zalm, kalkoen en serranoham zijn dit jaar erg in trek.

Reageer op dit artikel