nieuws

Brouwer: Leveringen onder de maat

Branche & Bedrijf 9940

Brouwer: Leveringen onder de maat

DOETINCHEM – Plus-directeur Jan Brouwer heeft zware kritiek op te hoge out-of-stock in de supermarkt.

‘In al die jaren dat ik actief ben in de branche heb ik nog nooit zo langdurig ondermaatse prestaties gezien in leveringsgraad. Daar zitten grote, gerenommeerde fabrikanten bij. Of dat nu komt door overdreven aandacht voor werkkapitaal, nieuwe productielijnen of SAP-implementaties, het zal allemaal wel. Uiteindelijk wordt de consument teleurgesteld’, aldus Brouwer in magazine De Top, een gezamenlijke eindejaarsuitgave van Foodmagazine en Distrifood.
Brouwer toont zich daarin erg kritisch naar de industrie: ‘Veel fabrikanten verschuiven de omzet van de ene naar de andere retailer in plaats van dat de omzet toeneemt.

Verschillende snelheid

Marit van Egmond (Albert Heijn) waarschuwt de toeleverende bedrijven eveneens: ‘Ik zie leveranciers die meebewegen in de snelle veranderende wereld om ons heen. Maar aan de andere kant zie ik ook leveranciers die te weinig echt vernieuwen en veranderen. En het verschil tussen deze twee wordt steeds groter en duidelijker.’

Premiumprijs A-merken onder druk

Ook topman Frits van Eerd (Jumbo) ziet de industrie onder druk staan: ‘Klanten vinden het steeds lastiger om nog een verantwoording te vinden voor de premiumprijs van verschillende A-merken. Op het gebied van kwaliteit scoort het huismerk steeds beter.’

Alle verhalen uit de Distrifood-bijlage De Top (digitaal voor abonnees) >>>

Reageer op dit artikel