nieuws

Bakkers van Vomar en Bakkersland staken

Branche & Bedrijf 3249

Bakkers van Vomar en Bakkersland staken
Foto: Shutterstock

UTRECHT – Bij de bakkerij van Vomar in Alkmaar, in vier bakkerijen van Bakkersland en bij Jaffa Bakery in Amsterdam zijn bakkers sinds donderdagmiddag bezig aan een 24-uursstaking.

De FNV-leden in de bakkerijen staken voor een beter loonbod, toeslagen en meer zeggenschap over de eigen werktijden, meldt het ANP.

Eerder deze maand ultimatum

Vakbond FNV had de werkgevers eerder deze maand een ultimatum gesteld. De bond wil meer loon dan de 3,75 procent over twee jaar die werkgevers in november met vakbond CNV afspraken. ‘Onze eis ligt op 2,25 procent per 1 oktober 2016 en 2,25 procent per 1 oktober 2017’, verklaart FNV-bestuurder Leo van Beekum. De bij de FNV aangesloten bakkers willen ook niet zomaar naar huis gestuurd kunnen worden zonder loon als er niet genoeg werk is.

Vier vestigingen Bakkersland

Bij Bakkersland wordt gestaakt in de vestigingen in Ridderkerk, Rotterdam, Emmeloord en Kerkrade. FNV heeft ongeveer acht keer zoveel leden in de bakkerssector als CNV. Er werken in totaal zo’n 38.000 mensen in de branche.

Reageer op dit artikel