nieuws

Albert Heijn test lager bestelbedrag

Branche & Bedrijf 5765

Albert Heijn test lager bestelbedrag

ZAANDAM – Albert Heijn houdt momenteel in vier plaatsen een test waarbij klanten voor een lager minimum bestelbedrag dan bij AH gebruikelijk is online kunnen bestellen.

AH heeft gekozen voor Purmerend, Dordrecht, Delft en Voorburg als proefsteden. Klanten in die plaatsen kunnen bestellingen plaatsen van minimaal €25 (de Picnic-grens) of €50 (de minimale besteding bij een Jumbo-bestelling). Normaal gesproken is het minimale bestelbedrag bij Albert Heijn €70, exclusief bezorgkosten.

Uitrol nog niet op de planning

De pilot loopt al een tijdje, zegt Albert Heijn-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. Volgens haar probeert Albert Heijn met de test te ontdekken wat klanten van de marktleider van een lager bestelbedrag vinden. De woordvoerder geeft aan dat het op dit moment nog te vroeg is om te zeggen wat de uitkomsten van de pilot zijn. Een uitrol naar andere bezorggebieden zit volgens haar vooralsnog niet in de planning.

Prijsstelling afhankelijk van verschillende factoren

Ook zegt ze niet aan te kunnen geven vanaf welk bestelbedrag een bezorging rendabel is voor Albert Heijn. ‘Dat is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de verdeling van de ‘winkelmandjes’ per rit, de route die de bezorger rijdt en de beladingsgraad van de bezorgauto.’

Reageer op dit artikel