nieuws

AH to go test kassaloos betalen

Branche & Bedrijf 7694

AH to go test kassaloos betalen
Tap To Go bij AH To Go. Foto: Diederik van der Laan

ZAANDAM – De gemaksformule AH to go start vandaag met een test waarbij klanten niet meer langs de kassa hoeven om af te rekenen. De test heet Tap to go.

De test vindt plaats in de AH to go-vestiging in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

Elektronische schapkaarten

Die winkel  is voorzien van elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart of binnenkort met een smartphone. Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen. Het enige wat ze hoeven te doen is het schapkaartje te tappen en het product te pakken. Zo kan de klant zonder de pinpas te trekken meteen naar buiten lopen en zijn weg vervolgen. Binnen 10 minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van hun rekening.

In eigen beheer ontwikkeld

Het gaat om een betaalsysteem dat door AH helemaal zelf is  ontwikkeld. Afgelopen zomer kondigde de supermarktketen de nieuwe innovatie voor 2018 aan, maar de techniek is sneller dan verwacht gereed, zegt  Jan-Willem Dockheer, algemeen directeur van AH to go. ‘De technische ontwikkelingen gaan snel en we kunnen nu al starten, dus waarom wachten? Des te sneller leren we.’

Snelheid en gemak

Tap to Go speelt volgens Dockheer in op de behoefte voor snelheid en gemak die klanten on the go hebben. ‘Daarom is AH to Go de plek om de test met onze nieuwste innovatie te starten.’

Q2 volgend jaar uitgebreid

Ahold Delhaize verwacht de test aan het eind van het tweede kwartaal uit te breiden naar meerdere AH to go winkels. Dan ook kunnen klanten het gemak van kassaloos en supersnel shoppen ervaren. AH to go bestaat inmiddels 15 jaar. De formule telt 76 winkels waaronder een groot aantal op de NS-stations.

Zie hieronder de AH-video over Tap to go:

 

Reageer op dit artikel