nieuws

82-jarige onverbeterlijke winkeldief krijgt maand

Branche & Bedrijf 2006

82-jarige onverbeterlijke winkeldief krijgt maand

GRONINGEN – Een 82-jarige vrouw uit Hoogeveen die van de rechter een maand voorwaardelijk kreeg voor het stelen van 28 pakken koffie, blijkt een onverbeterlijke recidivist te zijn.

‘Het klinkt keihard, maar we hebben hier te maken met een onverbeterlijke crimineel’, tekende het Dagblad van het Noorden vorige week tijdens de strafzaak op. Het was ‘de zoveelste keer’, dat de vrouw, een doorgewinterde winkeldief, werd gesnapt, wist de rechtbank.

Geldnood

De vrouw stal op 30 maart 28 pakken koffie uit de vestiging van Plus in Peize. Ze handelde naar eigen zeggen uit geldnood. Hoewel de rechter dat geen geldige reden vond, dacht de vrouw daar anders over. Dit bleek uit haar reactie waarin ze zei dat ze hoge schulden had.

Winkeldief verkocht koffie door

Ze verkocht de koffie door aan een vriendin. Die had wel wat argwaan, maar kreeg niet te horen hoe de vrouw aan de koffie kwam. ‘Ze vroeg of het niet van de vrachtwagen was gevallen. Dan zei ik maar van ja’, aldus de dievegge in de krant.

Vorig jaar nog in gevangenis

De 82-jarige winkeldief heeft inmiddels haar schulden weten weg te werken. Sindsdien zou ze niet meer stelen. De officier van justitie wees erop dat de vrouw december vorig jaar nog in de gevangenis had gezeten voor diefstal.

Maand voorwaardelijk

De rechter toonde echter clementie. Hij achtte haar wel schuldig aan de diefstal van de pakken koffie, maar de vrouw hoeft niet naar de gevangenis. Hij legde haar wel als stok achter de deur een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand op. Ze heeft het volgens hem nu zelf in de hand. Als u opnieuw de mist ingaat, dan zijn de rapen wel gaar.’

Reageer op dit artikel