nieuws

Websuper Poiesz opent deuren

Branche & Bedrijf 3314

Websuper Poiesz opent deuren
(archieffoto)

SNEEK – De noordelijke supermarktketen Poiesz is deze week van start gegaan met de thuisbezorging van boodschappen die online zijn besteld.

Poiesz werkt daarvoor samen met maaltijdenservice Van Smaak. Dit  bedrijf bezorgt warme maaltijden aan huis in heel Friesland. Omdat beide bedrijven voor een groot deel hetzelfde marktgebied bestrijken, kunnen zij van elkaars logistieke netwerk gebruik maken. Poiesz en Van Smaak hebben in het kader van de samenwerking gezamenlijk geïnvesteerd in een wagenpark, dat uit 21 auto’s bestaat. Dat kon vrij gemakkelijk, omdat de bedrijven met groen-oranje over dezelfde ‘clubkleuren’ beschikken.

Rond de lunch Van Smaak, daarna Poiesz

Tussen 11.00 en 13.00 uur gebruikt Van Smaak de auto’s vooral voor de bezorging van warme maaltijden. Eventueel kunnen dan ook de online bij Poiesz bestelde boodschappen worden meegenomen en bezorgd. Vanaf 14.00 uur ’s middags zijn de auto’s beschikbaar voor Poiesz voor de thuisbezorging van boodschappen. Een aantal filialen van Poiesz heeft als gevolg van de samenwerking met Van Smaak nu ook een regenereeroven, waarmee maaltijden die moeten worden bezorgd, kunnen worden verwarmd.

Bestellen boven €40 gratis

De online bestelde boodschappen worden in de winkels van de supermarktketen gepicked. Vanaf een bestelling van €40 is de bezorging gratis. Recente cijfers van het CBS laten zien dat food het snelst groeit online.

Zie ook: Geschiedenis, feiten en ontwikkelingen in online foodverkoop

Reageer op dit artikel