nieuws

Update: Arrestaties om spelden in etenswaren Vomar

Branche & Bedrijf 2346

Update: Arrestaties om spelden in etenswaren Vomar

ZAANDAM – De politie heeft maandagavond drie personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het prikken van spelden in etenswaren in een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam.

Dat werd dinsdag aan het begin van de avond bekend. Het gaat om 17-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 30-jarige vrouw uit alle drie uit Zaandam. Het 16-jarige meisje uit Zaandam zit nog vast, de anderen zijn vrij maar worden nog wel verdacht.

Dertien producten

Consumenten worden opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar een Vomar-winkel. Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel, Dr. Oetker Mix voor cupcakes, Fruitella Zomerfruit en een pakket groentesoep. De complete lijst met bijbehorende barcodes is te vinden op de website van de NVWA.

Onderzoek Vomar en NVWA

De producten zijn inmiddels uit de schappen gehaald. ‘We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart’, liet Vomar eerder al weten. De spelden werden geprikt in producten in het filiaal Rozenhof aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. Volgens het supermarktbedrijf is het filiaal aan de hand van de camerabeelden volledig gecontroleerd. ‘Het blijkt om vandalisme te gaan en wij hebben de getroffen producten verwijderd.’

Reageer op dit artikel