nieuws

Sky: Unilever zoekt opvolger Polman

Branche & Bedrijf 2730

Sky: Unilever zoekt opvolger Polman

ROTTERDAM – Unilever is begonnen met de zoektocht naar een opvolger van topman Paul Polman.

Om die reden is headhunter Egon Zehnder ingeschakeld, zo beweert Sky News. Volgens de Britse nieuwsorganisatie is nog geen formeel proces met potentiële kandidaten van start gegaan. Er zou ook nog geen datum voor het vertrek van Polman zijn vastgesteld. De 61-jarige Polman staat sinds 2009 leiding aan het roer van het Nederlands-Britse levensmiddelenconcern.

Potentiële opvolgers van Polman

Bronnen voorspellen tegen Sky News dat Polman over circa 18 maanden aftreedt. De formele zoektocht naar een nieuwe topman zal worden geleid door Marijn Dekkers, die sinds vorig jaar voorzitter van de raad van commissarissen van Unilever is. Vodafone-ceo Vittorio Colao wordt genoemd als potentiële opvolger. Ook cfo Graeme Pitkethly zou een kandidaat zijn.

Polman nam roer over van Cescau

Paul Polman was voor zijn tijd bij Unilever werkzaam voor Nestlé. Hij volgde destijds Patrick Cescau op als bestuursvoorzitter van de was- en voedingsmiddelenproducent. Polman was bij Nestlé in dienst als Executive Vice President en Zone Director voor Noord- en Zuid-Amerika. Cescau, die 35 jaar bij Unilever werkte, zwaaide vier jaar lang de scepter over het concern.

Reageer op dit artikel