nieuws

Politie schiet bij overval op Dirk

Branche & Bedrijf 4252

Politie schiet bij overval op Dirk

ROTTERDAM – De politie heeft meerdere waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee overvallers van een filiaal van Dirk in Rotterdam.

De gewapende overval had zaterdagmorgen rond 7.00 uur plaats. Op het moment dat twee medewerkers even via de achterzijde van het pand naar buiten liepen, werden zij opgewacht door de twee gemaskerde en gewapende mannen. Ze moesten het Dirk-filiaal weer in. Onder bedreiging met een vuurwapen werden ze met twee andere medewerkers vastgehouden in een ruimte in de supermarkt, meldt de politie.

Getuige waarschuwt politie

Een getuige van de overval zag dat er in de winkel iets niet pluis was en waarschuwde de politie, meldt het AD. De politie was snel massaal ter plaatse en blokkeerde eventuele vluchtroutes. Bij het verlaten van het filiaal van Dirk aan de Schiedamseweg liepen de twee gewapende overvallers rechtstreeks in de armen van de agenten.

Waarschuwingsschoten

De politie moest enkele waarschuwingsschoten te lossen om een van de verdachten, een 23-jarige Rotterdammer, te overmeesteren. De tweede overvaller rende de winkel weer in, in een poging via de voorzijde te ontsnappen. Ook daar stonden echter agenten klaar en konden hem, een eveneens 23-jarige Rotterdammer, aanhouden.

Doodsangsten medewerkers

Volgens de politie hebben de vier directe betrokken winkelmedewerkers van Dirk doodsangsten uitgestaan. Toen ze veilig de winkel konden verlaten zijn de opgevangen op het politiebureau. Voor hen is begeleiding door slachtofferhulp in geschakeld.

Pakkans groter

Volgens de politie werkt het Regionale Team Overvallen met man en macht om overvallers op te sporen en aan te houden. Dat heeft volgens chef John Trommel resultaat.  De pakkans is volgens hem meer dan 50 procent. Bovendien werken het bedrijfsleven, de gemeente  en de politie samen om het aantal overvallen te verminderen.

Reageer op dit artikel