nieuws

Plus zegt huurcontract ‘spooksuper’ op

Branche & Bedrijf 3679

Plus zegt huurcontract ‘spooksuper’ op
Foto: Distrifood

SOESTERBERG – Supermarktketen Plus heeft het huurcontract voor het pand van de zogenoemde spooksuper in Soesterberg opgezegd. Op 1 november 2018 sluit de winkel de deuren.

Daarmee komt een einde aan een langdurig conflict tussen de Sperwer Groep en pandeigenaar Jörgen Putman. Twee jaar geleden leidde dat tot een juridische procedure. 1 november 2018 is ook de datum waarop het oorspronkelijke huurcontract zou aflopen. In het pand zat tot eind oktober 2014 een Plus supermarkt. Daarna betrok Plus-ondernemer Van Soest een nieuwe, grotere supermarkt in Soesterberg.

Supermarkt Soesterberg was tegemoetkoming

Verhuurder Putman ging met die verhuizing niet akkoord, omdat de huurovereenkomst van het pand aan de Rademakerstraat tot 1 november 2018 liep. Hij vond dat Plus de overeenkomst schond en niet voldeed aan de exploitatieverplichting. Om hem tegemoet te komen besloot Plus in de zaak de ‘Supermarkt Soesterberg’ te openen: de zogenoemde spookwinkel. Dat schoot weer in het verkeerde keelgat bij de verhuurder. Hij eiste ontruiming van het pand, maar de rechtbank gaf uiteindelijk Plus gelijk.

Reageer op dit artikel