nieuws

AH online: klachten over werkomstandigheden

Branche & Bedrijf 5227

AH online: klachten over werkomstandigheden

ZAANDAM – Zo’n veertienhonderd werknemers van Albert Heijn hebben in een petitie hun onvrede geuit over werkomstandigheden in de distributiecentra van AH online.

De Financiële Telegraaf meldt dat er sprake zou zijn van een extreem hoge werkdruk. Ook zouden toeslagen niet worden uitgekeerd.

Inventarisatie van FNV

Volgens de krant zouden de problemen bij AH Online zijn ontdekt door vakbond FNV, die een inventarisatie hield. Daaruit bleek verder dat werknemers niet in de juiste loonschalen worden ingedeeld. Tevens zou het opnemen van vakantiedagen een probleem zijn. Oost-Europese uitzendkrachten bij de distributiecentra voelen zich daarnaast onder druk gezet. In hun contract zou zijn opgenomen dat ze een boete van €5000 zouden krijgen wanneer ze kritiek hebben op de gang van zaken.

3000 medewerkers AH online eisen naleving cao

De werknemers eisen nu middels een petitie dat de niet betaalde toeslagen als nog worden uitbetaald. Ook wordt AH opgeroepen om de supermarkt-cao na te leven. In totaal werken er zo’n drieduizend medewerkers bij Albert Heijn in de vier distributiecentra van waaruit online bestellingen worden verwerkt.

AH: herkennen ons niet in beeld

Albert Heijn zegt in een reactie zich niet te herkennen in het beeld dat naar voren komt in de inventarisatie van FNV. Volgens AH houdt het zich aan alle cao-afspraken, en zijn er heldere richtlijnen als het gaat om pauzes en ziekmeldingen. ‘Onze medewerkers kunnen altijd bij ons terecht om hun zorgen te bespreken’, aldus een woordvoerder in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel