nieuws

Nieuwe hoop voor Jumbo Foodmarkt Naaldwijk

Branche & Bedrijf 3664

Nieuwe hoop voor Jumbo Foodmarkt Naaldwijk
Foto: Distrifood

NAALDWIJK – Een nieuwe studie laat zien dat er in Naaldwijk wel degelijk ruimte is voor de komst van een Jumbo Foodmarkt. Daarmee komt de bouw van de nieuwe winkel van topondernemer Edward Koornneef opnieuw op de agenda.

Dat schrijft de lokale editie van het AD in het Westland. Enkele maanden geleden zette de Raad van State nog een streep door de bouwplannen voor de grote Jumbo-vestiging. Volgens de Raad van State zou de nieuwe Jumbo Foodmarkt in De Rentmeester in Naaldwijk leiden tot een enorm overaanbod aan supermarktmeters in de plaats in het Westland. Derhalve zal de gemeente Westland zijn huiswerk opnieuw moeten doen. Zowel het bestemmingsplan voor De Rentmeester als de omgevingsvergunning werden door de Raad van State volledig van tafel geveegd.

Nieuw onderzoek positief over komst

Inmiddels heeft het Bureau Stedelijke Planning in opdracht van de gemeente een nieuw onderzoek uitgevoerd, met als conclusie dat de toevoeging van een Jumbo Foodmarkt van 3750 vierkante meter wel verantwoord is. De verwachte groei van de bevolking van het Westland speelt daarin een belangrijke rol. Op dit moment wonen er ruim 105.000 mensen in ‘de glazen stad’, maar in 2030 loopt de bevolking van het Westland richting de 124.000.

Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk dichterbij

Volgens de onderzoekers gaat de komst van de supermarktformule waarin supermarkt en horeca door elkaar heen lopen ook niet ten koste van andere supermarkten en ontwikkelingen elders in het gebied. Het zou juist zorgen voor meer bezoekers in het centrum van Naaldwijk, waardoor leegstand wordt tegengegaan. Volgens de lokale politiek is met het onderzoek de komst van de Jumbo Foodmarkt van ondernemer Koornneef een stuk dichterbij. ‘Er moest een aantal dingen gerepareerd worden en dat is nu gedaan’, zegt Remmert Keizer van lokale partij GBW in de krant.

Winkel moet in 2020 de deuren openen

De Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk moet in 2020 de deuren openen. De huidige Jumbo elders in de plaats moet dan de deuren sluiten. Afgelopen zomer kreeg Jumbo al toestemming voor de bouw van een nieuwe Foodmarkt in Tilburg. Op dit moment heeft de formule drie vestigingen, in Amsterdam, Breda en Veghel. De vierde vestiging moet de deuren openen in Leidsche Rijn. In juni van dit jaar werd bij de bouw het hoogste punt bereikt.

Reageer op dit artikel