nieuws

Listeria-alarm in winkels Superunie-leden

Branche & Bedrijf 3362

Listeria-alarm in winkels Superunie-leden

AMSTERDAM – Net als eerder bij Hoogvliet, is er nu ook listeria aangetroffen in de spekblokjes die worden verkocht door andere Superunie-leden.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt donderdag dat in de gerookte spekblokjes van het merk Zwanenberg de schadelijke listeriabacterie is aangetroffen. Het product wordt verkocht in de supermarkten van Coop, Poiesz, Jan Linders, Hoogvliet, Dirk, Dekamarkt en groothandel Sligro.

Hoogvliet haalde al spekjes uit schap

Het gaat om de spekjes met de houdbaarheidsdata 18 en 22 december van dit jaar. Woensdag haalde Hoogvliet al spekblokjes uit de schappen om een mogelijke besmetting met de bacterie. Klanten die de spekblokjes hebben gekocht, kunnen het product terugbrengen en hun geld terugkrijgen.

Ernstige ziektes en miskraam

De bacterie kan ernstige ziektes veroorzaken zoals hersen(vlies)ontsteking of bloedvergiftiging. Zwangere vrouwen kunnen een miskraam krijgen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) worden gezonde mensen niet per definitie ziek van de bacterie.

Reageer op dit artikel