nieuws

Lidl Heyhoef mooiste super van Nederland

Branche & Bedrijf 8063

Lidl Heyhoef mooiste super van Nederland

TILBURG – De mooiste supermarkt van Nederland staat in Tilburg en is een Lidl-vestiging. Heyhoefpromenade is uitgeroepen tot winnaar van de titel.

In de verkiezing liepen uiteindelijk zeven genomineerden mee. Zij kwamen uit 20 inzendingen van 9 supermarktformules. Het moet gaan om winkels die niet eerder dan 2016 zijn opgeleverd. De genomineerden waren: Albert Heijn, Stadionplein, Amsterdam, Jumbo, Hanzewijk, Kampen, Deen, IJburg, Amsterdam, Dekamarkt, Vlijtseweg, Apeldoorn, Albert Heijn, Zandvoort, Hoogvliet, Cadenza, Zoetermeer, Lidl, Heyhoefpromenade, Tilburg.

Titel op basis van functionaliteit

Tijdens het gisteren gehouden supermarktvastgoedcongres is Lidl Heyhoefpromenade Tilburg als winnaar uitgeroepen. Eerder maakte Distrifood een fotorepo van deze winkel. De titel wordt uitgereikt op basis van ‘functionaliteit en vormgeving’. Volgens de initiatiefnemers heeft de uitverkiezing ‘als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten.’

Vakjury vol experts

De vakjury bestond uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten). Eerder wonnen onder andere Plus Benders in Blerick en Albert Heijn Warmenhuizen.

Lidl eigenaar winkelcentrum

Het is bij dit project voor het eerst dat Lidl de rol van projectontwikkelaar op zich heeft genomen. door de inbreng van Lidl is het winkelcentrum met de helft uitgebreid. De Lidl in Tilburg kent een winkelvloeroppervlak van 1500 m2. De formule heeft ruim €16 miljoen in het project geïnvesteerd.

Inpandige parkeergarage

De vastgoedafdeling heeft ook gezorgd voor een ondergrondse, inpandige parkeergarage met 165 ruime parkeerplaatsen. Klanten die hun auto parkeren in de ondergrondse garage kunnen de Lidl-winkel en de rest van het winkelcentrum bereiken via een roltrap.

Hieronder een impressie van de bouw:

Hieronder een impressie van de openingsdag:

Reageer op dit artikel