nieuws

Lidl komt alsnog naar Heinkenszand

Branche & Bedrijf 2315

Lidl komt alsnog naar Heinkenszand
De nieuwe Lidl moet naast de Emté in Heinkenszand komen. Archieffoto: Peter Roek

BORSELE – Lidl krijgt van de gemeente Borsele alsnog toestemming voor de bouw van een nieuwe winkel in het Zeeuwse Heinkenszand. Daarmee is een belangrijke horde rond de komst van de supermarktketen genomen.

Dat meldt de PZC. De komst van de prijsvechter is een onderwerp dat al lang op de agenda staat in de plaats met 5500 inwoners in de gemeente Borsele. In 2014 leek het er al op alsof de kogel door de kerk was, maar uiteindelijk kwam er steeds weer een kink in de kabel. Afgelopen voorjaar leek het plan voor de nieuwbouw in Heinkenszand echter definitief van de baan toen de gemeente de stekker trok uit de onderhandelingen met Lidl.

Nieuwe Lidl moet 1300 vierkante meter groot worden

Uiteindelijk kwamen de partijen echter toch weer met elkaar in gesprek en nu is er dus een akkoord. Dat moet nog wel door de directie van Lidl en door de gemeenteraad definitief worden bekrachtigd, maar naar verwachting kan de bouw straks in 2020 beginnen. Het gaat om een vestiging van 1300 vierkante meter naast de enige supermarkt die Heinkenszand nu rijk is, de Emté van 1700 vierkante meter aan de Stenevate.

Heinkenszand moet eerst gebouwen slopen

In de procedure moeten volgend jaar de vergunningen rond komen, waarna de bezwaarprocedures kunnen worden gevoerd. Ook moeten het voormalige politiebureau en de brandweerkazerne worden gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe winkel. In 2020 moet dan inderdaad de bouw gaan beginnen. De gemeente kocht vorig jaar al het voormalige politiebureau om de komst van een supermarkt mogelijk te maken.

Lees ook: Lidl Heyhoef mooiste super van Nederland

Reageer op dit artikel