nieuws

Kranendonk weg bij Spar; Van der Ent komt

Branche & Bedrijf 5902

Kranendonk weg bij Spar; Van der Ent komt

WAALWIJK – Sjaak Kranendonk vertrekt als directeur bij Spar. Zijn opvolger als algemeen directeur is voormalig V&D en Etos-topman John van der Ent.

Dat heeft Spar bekendgemaakt. Kranendonk had negen jaar lang de leiding over Spar. Voorzitter Saskia van Walsum van de Raad van Commissarissen is lovend over wat Kranendonk met het bedrijf heeft bereikt. ‘Sjaak heeft in de afgelopen 9 jaar met het directieteam, de organisatie en de ondernemers Spar getransformeerd van een traditionele groothandel in een moderne retailer met een eigen plaats in de Nederlandse foodretail-wereld. De verandering in een winkel met de focus op dagelijkse boodschappen heeft van Spar een succesvolle niche speler gemaakt en het bedrijf is financieel zeer gezond.’

Voormalig topman V&D

Met John van der Ent trekt Spar een ervaren retailer aan als opvolger voor Kranendonk. Hij is op dit moment als boardmember bij Samsung Business Solutions verantwoordelijk voor digitalisering binnen retail. Hij is echter vooral bekend als voormalig topman van Ahold-dochter Etos, director of operations bij Makro, topman van Postkantoren BV, de Etam Group. Van maart 2015 tot februari 2016 was hij de hoogste baas bij V&D.

Vernieuwing en uitbouw van Spar

‘John is een zeer ervaren retailer die zijn sporen breed verdiend heeft. Hij is bekend met franchise organisaties en komt uit een ondernemersgezin. Hij zal de verdere uitbouw en vernieuwing van Spar de komende jaren in goede banen kunnen leiden’, zegt Van Walsum over de nieuwe Spar-baas. Van der Ent is zelf ook enthousiast over zijn nieuwe functie. ‘Spar is een prachtig Nederlands merk met nog heel veel potentie, waar de komende jaren in het teken van groei zullen staan. Ik heb er veel zin in.’

Samenstelling directie Spar

Samen met Susanne Kroon (Commercieel) en Edith Appels (Financiën en Operations) vormt John van der Ent vanaf 1 januari 2018 de directie van Spar Holding BV.

Reageer op dit artikel