nieuws

Komst van Lidl naar Bolsward op lange baan

Branche & Bedrijf 2275

Komst van Lidl naar Bolsward op lange baan

BOLSWARD – De plannen van discounter Lidl voor een nieuwe vestiging in Bolsward gaan op de lange baan. De lokale politiek wil eerst uitgebreid extra onderzoek laten doen.

Dat meldt het Bolswards Nieuwsblad. De komst van de Lidl stond oorspronkelijk op 14 november op de agenda van de raadvergadering, maar tijdens de commissievergadering die dinsdagavond werd gehouden, uitten verschillende partijen hun twijfels. Ze willen eerst een integraal en onafhankelijk onderzoek naar de verkeersveiligheid en het parkeerbeleid.

Omwonenden vrezen verkeerschaos

De komst van de Lidl zorgt al langer voor onrust in de Friese plaats. De discounter heeft plannen voor de opening van een winkel in een pand dat voorheen in gebruik was bij een garage. Buurtbewoners gaven eerder al aan te vrezen voor een verkeerschaos. In juli liet het college in Bolsward echter weten toch voorstander te zijn van de komst van de discounter.

Partijen willen uitkomst onderzoek afwachten

Tijdens de commissievergadering van dinsdagavond gaven de meeste partijen ook aan in principe niet tegen de komst van de prijsvechter te zijn, maar voor een definitief oordeel eerst de uitkomsten van het onderzoek af te willen wachten. Op die manier zou meer recht worden gedaan aan de bezwaren van omwonenden. Wanneer het plan voor de nieuwe Lidl nu in de gemeenteraad behandeld gaat worden, is nog niet duidelijk.

Wasstraat in Nieuwerkerk

Lidl kiest al sinds de entree op de Nederlandse markt regelmatig voor panden die eerder door andere bedrijven werden gebruikt. Recent werd bekend dat Lidl zijn oog heeft laten vallen op een wasstraat in Nieuwerkerk.

Download hier alle feiten over twintig jaar Lidl in Nederland >>>

Reageer op dit artikel