nieuws

Jumbo mag gaan bouwen in Oostburg

Branche & Bedrijf 2470

Jumbo mag gaan bouwen in Oostburg
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – De Raad van State heeft het licht op groen gezet voor nieuwbouw van Jumbo in het Zeeuwse Oostburg. Bezwaren van andere supermarkten en omwonenden zijn van tafel geveegd.

Dat meldt BN/De Stem vanmorgen. Voor de gemeente Sluis, waar Oostburg onder valt, is dit een enorme opluchting. De gemeente kan nu het laatste deel van het centrumplan uitvoeren, waardoor de gemeente €1,5 miljoen ontvangt. Onder de partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de bouw van een Jumbo-supermarkt in Oostburg waren ook de lokale vestigingen van Albert Heijn en Lidl.

Vierde supermarkt voor Oostburg

De nieuwe winkel wordt door aannemer Van der Poel uit Terneuzen gebouwd wordt komt aan de Langestraat tussen de Lidl en een multifunctioneel centrum. Het wordt de vierde supermarkt in de plaats met minder dan vijfduizend inwoners. Behalve Albert Heijn en Lidl heeft ook Aldi een vestiging in Oostburg. Volgens de Raad van State is er geen reden om te twijfelen aan onderzoeken rondom verkeers- en geluidsoverlast. Ook is het onderzoek naar de behoefte aan een extra supermarkt goed uitgevoerd.

Reageer op dit artikel