nieuws

Amazon breidt Fresh-dienst uit in Duitsland

Branche & Bedrijf 1599

Amazon breidt Fresh-dienst uit in Duitsland
Foto: Shutterstock

BERLIJN – Online gigant bouwt in Duitsland zijn websupermarkt Amazon Fresh uit. Een half jaar na de lancering in Berlijn volgt later deze maand waarschijnlijk uitbreiding naar München.

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung op basis van bronnen in de branche. Amazon zelf zegt klaar te zijn voor uitbreiding van de activiteiten in Duitsland. ‘De positieve feedback van consumenten heeft ons ervan overtuigd de dienst ook voor klanten in andere regio’s beschikbaar te stellen’, zo wordt de Duitse Amazon-chef Florian Baumgartner geciteerd. Tot nu toe hield Amazon zich hierover nog op de vlakte.

Logistiek in München is klaar

Over waar die uitbreiding precies gaat plaatsvinden, wil Baumgartner nog niets zeggen. Volgens LebensmittelZeitung staat de dienst echter in München op het punt om te beginnen. In het stadsdeel Daglfing is het logistieke centrum klaar waar ook ruimte is voor de opslag van gekoelde levensmiddelen ten bate van Amazon Fresh. Deze maand al zouden de eerste klanten daar hun boodschappen kunnen bestellen.

Uitrol van Amazon Fresh gaat zeer langzaam

Amazon Fresh is één van de foodtrajecten van Amazon. De dienst werd oorspronkelijk in de Verenigde Staten gelanceerd, waar deze zeer langzaam werd uitgebouwd. In Europa is de dienst vooralsnog maar zeer beperkt beschikbaar. Behalve in Berlijn kunnen ook klanten in Londen boodschappen bestellen. Daarnaast is Amazon Fresh actief in Tokio.

In de VS stopt de dienst in aantal gebieden

Dat betekent echter niet dat alles van een leien dakje gaat voor de online supermarkt van Amazon. Gisteren werd bekend dat Amazon in tenminste vijf locaties in de Verenigde Staten juist weer stopt met Amazon Fresh. Het gaat daarbij om delen van New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland en Californië. Amazon bevestigt dat de dienst in een aantal gebieden stopt, maar stelde dat het actief blijft in grote delen van een aantal grote steden.

Pogingen om uit te breiden in Frankrijk

Recent doken verhalen op over pogingen van Amazon om samen te gaan werken met een supermarktketen in Frankrijk of zelfs daar overnames te willen doen. Amazon ving echter bot in Frankrijk.

Reageer op dit artikel