nieuws

Gemeente financiert deel ombouw naar Spar

Branche & Bedrijf 2075

Gemeente financiert deel ombouw naar Spar
Foto: Peter Roek

WISSENKERKE – De eigenaar van de Attent in Wissenkerke krijgt van de gemeente Noord-Beveland €92.500 om zijn winkel te kunnen ombouwen naar de Spar-formule.

Dat meldt het regionale dagblad PZC vanmorgen. Daarmee wil de gemeente het effect van de komst van een Aldi naar Kamperland verzachten voor de betrokken winkelier. Over de komst van de prijsvechter was de laatste jaren veel te doen in de regionale politiek. Onderzoek wijst uit dat veel van de bestaande supermarkten in de gemeente omzet zullen inleveren.

Jarenlange soap rond komst discounter

De soap rond de komst van Aldi naar Wissenkerke was jarenlang onderwerp van een juridische strijd. Nadat de discounter deze had gewonnen, zag het bedrijf in maart vorig jaar plotseling af van de komst naar de Zeeuwse plaats. Zeven maanden later bedacht Aldi zich echter weer en zag een winkel in Kamperland wel zitten.

Gemeente investeert vaker in supermarkten

Om de leefbaarheid van Wissenkerke te garanderen is de supermarkt van belang, derhalve stemden alle fracties in de gemeenteraad van Noord-Beveland. Volgens wethouder Adrie van der Maas is het niet voor het eerst dat de gemeente in een supermarkt investeert. ‘Dat hebben we ook gedaan bij het winkelcentrum in Kamperland, de Spar in Kortgene en dat gaan we doen bij de Spar in Colijnsplaat.’

Zie ook: Lidl komt alsnog naar Heinkenszand

Reageer op dit artikel