nieuws

Emté verkoopt filiaal aan Jan Linders

Branche & Bedrijf 6468

Emté verkoopt filiaal aan Jan Linders

VEGHEL – Supermarktformule Emté heeft zijn filiaal in Boxmeer aan Jan Linders verkocht. Voor Jan Linders zou het de tweede winkel in Boxmeer worden.

Dit blijkt uit een bericht op de website van Emté dat door moeder Sligro wordt bevestigd. Op de website prijkt de mededeling: Emté Boxmeer is gesloten. Op deze locatie opent een Jan Linders haar deuren. Tijdens de verbouwing ben je van harte welkom bij Jan Linders op de Koorstraat. Opmerkelijk is dat Emté pas na deze mededeling Emté-fans verwijst naar de vestiging in Cuijk.

Tweehonderd meter scheidt winkels

Jan Linders heeft al een vestiging in Boxmeer, op nog geen tweehonderd meter afstand ligt van de overgenomen Emté. De Limburgse formule laat weten dat de huidige vestiging in Boxmeer op termijn sluit.  ‘De overname van Emté in Boxmeer door Jan Linders past binnen de plannen die Jan Linders in Boxmeer heeft, namelijk een relocatie van de bestaande supermarkt naar de voormalige locatie van Emté.’

Vernieuwen en uitbreiden

De voormalige Emté wordt daartoe uitgebreid en de gevels worden vernieuwd. ‘Zodra de nieuwe supermarkt gereed is, zal onze supermarkt op de huidige locatie sluiten’, laat Jan Linders in een mail weten. ‘Er is dus geen sprake van twee Jan Linders supermarkten in Boxmeer.’ Naar verwachting gaat de nieuwe Jan Linders na de zomer van 2018 open.

Emté sloot zaterdag

Sligro-woordvoerder Wilco Jansen meldt dat het filiaal afgelopen zaterdag sloot. De reden?: ‘Dit is voor ons geen winstgevende winkel.’ De verkoop is vlogens Jansen een op zichzelf staande zaak. Het is niet de opmaat voor de verkoop van meer filialen  aan Jan Linders of andere ketens. ‘Nee, dit is een reguliere transactie zoals we wel vaker winkels openen of sluiten in het proces van optimalisatie van ons winkelnetwerk’, aldus Jansen.

Verkoop

Begin juli gingen geruchten dat Emté mogelijk zou worden verkocht door Sligro. Zowel Jumbo  als  Coop zouden mogelijk een bod hebben gedaan. Leo Linders zei destijds op BNR Nieuwsradio ook belangstelling te hebben voor vestigingen van Emté. Op de vraag of Linders daarover had gesproken met Sligro, antwoordt hij: ‘Je gooit wel eens een balletje op en je maakt je belangstelling bekend. Wij zijn geïnteresseerd in een aantal specifieke vestigingen. Het gaat dan om winkels aan de randen van ons huidige vestigingsgebied. Dus in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.’

Omzetten Emté lopen terug

Emté telt momenteel nog 130 vestigingen. Die kampen naar verluidt voor een deel met teruglopende omzetten ondanks de ombouw naar een nieuwe winkelformule.

Reageer op dit artikel