nieuws

Amazon brengt Prime-dienst naar Nederland

Branche & Bedrijf 1509

Amazon brengt Prime-dienst naar Nederland

SEATTLE – De grootste online verkoper ter wereld, het Amerikaanse Amazon, biedt zijn premiumdienst Amazon Prime nu ook in Nederland aan. Bestellingen blijven lopen via de Duitse site.

Met de dienst krijgen consumenten naast gratis bezorging onder meer toegang tot Prime Video, de streamingvideodienst van Amazon, en de foto-opslagdienst. Ook voor Vlaanderen komt de dienst beschikbaar. Belangrijkste voordeel is echter dat het bezorgen van bestellingen gratis is. De Duitse website is onlangs voor een deel in het Nederlands vertaald, ook werden betalingen met het in Nederland populaire iDeal mogelijk gemaakt.

Introductieprijs is €3,99

Het Prime-abonnement kost tot eind maart €3,99 per maand. Daarna wordt het €2 per maand duurder. Een jaarabonnement kost dan €49. Bol.com kwam al eerder met een abonnementsvorm, Select. Ook die dienst biedt gratis bezorging, maar heeft geen andere voordelen. Wel ligt de prijs met €9,99 per jaar beduidend lager.

Nog geen levensmiddelen via Amazon.nl

Via de Duitse versie van Amazon zijn nog geen verse levensmiddelen verkrijgbaar. Het bestellen daarvan is vooralsnog voorbehouden aan inwoners van hoofdstad Berlijn, al gaat het bedrijf vermoedelijk snel ook van start in München. Op het Nederlandstalige deel van de website zijn ook nog geen kruidenierswaren beschikbaar, op de Duitstalige versie wel. Amazon blijft overigens rommelen met de foodverkoop.

Reageer op dit artikel